Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kakaový cupcakes s čokoládovým krémem a malinami

SUROVINY

(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku holandského kakaa
3/4 hrnku krupicového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
3/4 hrnku podmáslí
1 vejce
1/4 hrnku rostlinného oleje
špetka soli
60g malin (1/2 krabičky)
lžička cukru
½ lžičky dortového červeného želé

Čokoládový krém:
250g smetany ke šlehání
120g hořké čokolády
½ krabičky mascarpone (125g)

POSTUP

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C.

Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V podmáslí rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Přidáme olej a vše pořádně zamícháme. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme těsto. Dáme péci na 15 – 18 min do předehřáté trouby. Upečené necháme chvilinku vychladnout ve formě a potom vyndáme na mřížku. Do studených dortíku vykrojíme otvor. (Já to dělám vykrajovačem jadřinců, jde to i malou lžičkou, můžete použít speciální vykrajovátko.) Tento otvor naplníme teplými malinami.

60g malin (1/2 krabičky) zamícháme se lžičkou cukru a ½ lžičkou dortového červeného želé. Dáme na sporák a zahřejeme. Promícháváme na sporáku asi 1min.

Čokoládový krém:

Smetanu ohřejeme. Čokoládu nasekáme na malé kousky a zalijeme horkou smetanou. Dobře promícháme. Čím více mícháme, tím je čokoláda krásně hladká. Dáme vychladit do chladničky nejlépe přes noc. Druhý den přidáme mascarpone a vyšleháme do pevného krému. Šleháme opatrně. Krém si přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé dortíky. Ozdobíme dle své fantazie.

PS: Cupcakes jsou zdobeny marcipánovými srdíčky a perličkami, když je v únoru ten Valentýn. Marcipán nebo fondán obarvíme červenou potravinářkou barvou a vykrájíme formičkami na cukroví. Pozor! Marcipánem zdobte až před podáváním. Marcipán se v kontaktu se šlehačkou rozpouští. Můžeme také ozdobit zbytkem malin.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme si máslo. Mouky, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, a nastrouhaný ztužený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme a do jedné...
Troubu předehřejeme na 200°C. Rozválené těsto rozkrájíme na sudý počet dílů. (Já jsem udělala 28 menších dílků.) Polovinu potřeme mlékem a...

RECEPTY