Amur s omáčkou a zeleninou

Tento recept jsem připravovala hlavně pro milovníky ryb, ale protože já ryby nemůžu kvůli alergii, tak výborné je to i s vepřovým masem – postup úplně stejný.

SUROVINY

1 amur (1,5 kg) nebo podkovy
Sůl, pepř

2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky pálivé mleté papriky
½ lžičky uzené mleté papriky
1 pórek
2 mrkve
2 – 3 lžíce oleje
50g másla
2 lžičky hořčice
120ml bílého vína
200ml smetany

Shrnutí

POSTUP

Pórek a mrkev si nakrájíme na stejně veliké kousky. Vykuchaného amura očistíme, odřízneme hlavu a ploutvičky. Omyjeme, osušíme a naporcujeme na podkovy. Osolíme, opepříme a pečlivě obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Pokud nemáme rádi pálivé, můžeme samozřejmě nahradit sladkou paprikou. Opečeme ze všech stran dozlatova na směsi oleje a másla. Vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hořčici, zalijeme bílým vínem a smetanou. Zamícháme a necháme provařit. Mezitím si pórek a mrkev připravíme na páře, nebo na másle na pánvičce.

Zeleninu a rybu rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

PS: Podáváme s pečenými bramborami, které jsme si uvařili den předem a potom opekli na másle či v troubě.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Celé brambory uvaříme do měkka a oloupeme. Necháme vychladnout. Připravíme si zálivku. Šalotku nebo jarní cibulku nakrájíme najemno a všechny...
Na vál prosejeme mouku, přisypeme cukr, 1 lžičku instantní kávy. Tu zalijeme lžící mléka a trochu zamícháme. Přidáme změklé máslo,...
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.)...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na křehké těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na hladké těsto. Dáme ho do lednice odpočinout. Do dortové formy na dno...
Kedlubny okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno. Na rozehřátém tuku zpěníme cibulku. Přihodíme nastrouhané kedlubny. Krátce orestujeme....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Přemýšlíš, co upéct z třešní? Objev bublaninu, koláče i muffiny, které si zamiluješ. Sezónní tipy a ověřené recepty...
Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x