Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rozhuda s cibulí a pažitkou

SUROVINY

250g tvarohu ve vaničce
50 g másla
2 jarní cibulky nebo 1 malá šalotka
2 lžíce pažitky nakrájené najemno
špetka soli
špetka kmínu
smetana nebo mléko

POSTUP

Změklé máslo dáme do mixéru a našleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vše našleháme. Pokud se Vám zdá pomazánka velice tuhá můžeme ji zředit trochou mléka nebo smetany pokojové teploty. Zamícháme cibulku a pažitku. Dle chuti osolíme a okmínujeme.

PS: Podáváme namazané na tmavém chlebu, toustu. Výborná rozhuda je k novým bramborám uvařených na loupačku a opečeným brambůrkám je také moc dobrá. Vzpomínky na dětství.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám, nakrájejte...
Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse....
Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a...

RECEPTY