Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Klasická roláda s džemem a krémem

Zase jednou klasika – roláda s marmeládou, krémem a kokosem. Občas si chci zavzpomínat na dětská léta, a upeču si retro recept.

SUROVINY

Roláda – viz jak na to

Krém:
1 mascarpone (250g)
1 lžíce vanilkového cukru viz jak na to
1 lžíce rumu
1 džem dle vaší chuti – malinový, jahodový, rybízový třeba od firmy SingleFood

POSTUP

Roládu připravíme dle receptu – viz Jak na to . Necháme vychladit. Roládu potřeme džemem, necháme trochu zavadnout.

Připravíme krém. Mascarpone našleháme s cukrem a rumem. 2/3 krému rozetřeme na džem. Stočíme. Vršek rolády potřeme zbytkem krému. Posypeme strouhaným kokosem. Pokud chceme roládu na vršku ozdobit. Ponecháme tento pruh volný. Na kokosu nic nedrží.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku. Mandle nasekáme najemno. Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi....
Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....
Prsa rozřežeme na plát „viz Jak na to“. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na plát nastrouháme hrušky a sýr. Zabalíme a svážeme...

RECEPTY