Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomazánka ze sleziny

(francouzský recept)

SUROVINY

250g sleziny (2 sleziny)
1 malá cibule
30g slaniny
150ml smetany
100g másla
2 vejce natvrdo
1 lžička hořčice
sůl, pepř

POSTUP

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme smetanou a necháme svařit.

Změklé máslo našleháme se žloutky a solí. Přidáme vychladlou slezinu. Ochutíme hořčicí a solí. Vše promixujeme. Zdobíme nasekanými bílky a zeleninou.

PS: Slezinu mě naučila jíst moje mamka, která ji měla ráda jen tak uvařenou s hořčicí a chlebem. Hrozně dlouho mi, trvalo, než jsem ji poprvé ochutnala, přišlo mi to hrozně odporné. Později jsem tuto pomazánku objevila ve francouzské kuchařce a pomazánka chutnala i odpůrcům sleziny a vnitřností. Tak se nebojte ji vyzkoušet. (pokud seženete slezinu)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k...
Všechny suroviny smícháme v míse a do ¾ naplníme košíčky na muffiny. Formu na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180...
Uvaříme zeleninový vývar – viz. Jak na to, jen v něm vyvaříme ještě 3 stroužky česneku navíc. Teplý scezený vývar rozmixujeme s...

RECEPTY