Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomazánka ze sleziny

(francouzský recept)

SUROVINY

250g sleziny (2 sleziny)
1 malá cibule
30g slaniny
150ml smetany
100g másla
2 vejce natvrdo
1 lžička hořčice
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme smetanou a necháme svařit.

Změklé máslo našleháme se žloutky a solí. Přidáme vychladlou slezinu. Ochutíme hořčicí a solí. Vše promixujeme. Zdobíme nasekanými bílky a zeleninou.

PS: Slezinu mě naučila jíst moje mamka, která ji měla ráda jen tak uvařenou s hořčicí a chlebem. Hrozně dlouho mi, trvalo, než jsem ji poprvé ochutnala, přišlo mi to hrozně odporné. Později jsem tuto pomazánku objevila ve francouzské kuchařce a pomazánka chutnala i odpůrcům sleziny a vnitřností. Tak se nebojte ji vyzkoušet. (pokud seženete slezinu)

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme. (Nebo použijeme z předešlého dne) Na rendlík dáme nakrájený špek a 1 lžíci sádla. Špek...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Avokádo vypeckujeme, dužinu vydlabeme a dáme do mixeru, přidáme česnek, limetovou šťávu, hrášek a vše rozmixujeme. Osolíme. Podáváme na toustech,...
Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x