Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

2 lžíce oleje olivového
plátek másla
3 stroužky česneku bez klíčku
500g cukety
500g těstovin jakékoliv nebo domácí viz. Jak na to
150ml zakysané smetany
50g strouhaného parmazánu
Sůl, pepř, bylinky

POSTUP

Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak 10 min. (Já mám ráda, když jsou cukety ještě trošku tvrdé). Během toho uvaříme těstoviny dle návodu na obalu nebo domácí viz Jak na to. Do cuket přidáme smetanu a 3/4 sýra. Vsypeme těstoviny a promícháme. Sypeme bylinkami a zbytkem sýra.

A ještě mám ráda lichořeřišnici, tak kam můžu, tam ji nacpu. Pěstuji jí na balkoně i na chalupě. Vyzkoušejte, je moc dobrá na chleba s máslem.

PS: Toto jídlo vzniklo samozřejmě na chalupě. Nic v lednici nebylo jen zakysaná smetana a parmazán, ale ten v lednici je stále. (Moje nejoblíbenější jídlo je italské risotto, proto v lednici je vždy parmazán a víno). Na zahradě rostla cuketa a bylinky, tak vznikly těstoviny s cuketou. Rychlá a moc dobrá záležitost.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr...
Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...
Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme...

RECEPTY