Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí tatarská omáčka

SUROVINY

domácí majonéza – viz „Základní recepty“
½ šalotky
kolik šalotky tolik kyselých okurek
kolik šalotky tolik kaparů
sůl, pepř

POSTUP

Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme.

Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Do kastrolu dáme vařit vodu. Přidáme máslo. Když se to začne vařit, přisypeme krupičku a vaříme...
Na vále uděláme do mouky důlek. Do něho vyklepneme vejce a pomalu přiléváme vodu. Vidličkou pomalu...
Zeleninu opereme, nakrájíme na větší kousky, cibuli na osminky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou...
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Do jíšky klepneme vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Potom je zalijeme vodou nebo...
Vejce našleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu. Zašleháme a potom opatrně vmícháme kakao, mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na...
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...

RECEPTY