Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí tatarská omáčka

SUROVINY

domácí majonéza – viz „Základní recepty“
½ šalotky
kolik šalotky tolik kyselých okurek
kolik šalotky tolik kaparů
sůl, pepř

POSTUP

Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme.

Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi 2l). Přivede k varu. Zprudka necháme asi 10 min vařit...
Vanilkový cukr: Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru...
Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička. Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé....
Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, riccotu, sůl a mouku. Vše zpracujeme rychle. Těsto si rozdělíme na 4díly a ty...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2...
Rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vhodíme oloupané a nakrájené brambory na menší kostičky. Zalijeme studenou vodou. Vaříme, až se brambory...

RECEPTY