Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí tatarská omáčka

SUROVINY

domácí majonéza – viz „Základní recepty“
½ šalotky
kolik šalotky tolik kyselých okurek
kolik šalotky tolik kaparů
sůl, pepř

POSTUP

Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do majonézy. Osolíme a opepříme.

Já místo kaparů používám pampelišky SingleFood.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Půl množství mléka, vejce a hladkou mouku důkladně smícháme na hladké těsto. Přilijeme druhou půlku mléka...
Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do...
Ohřejeme mléko jen tak, aby bylo vlahé. Rozpustíme tuk. Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme...
Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme mandlovou mouku, cukr, změklé máslo, žloutky, sůl, prášek do pečiva a vše zpracujeme na hladké těsto....
Kotletky osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce nebo maso nakrájíme na kostky a postupujeme stejně. V kastrolu zpěníme sádlo a cibuli...
Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme...

RECEPTY