Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z vepřového jazyka s bylinkovou palačinkou

Těšila jsem se, jak tuto polévku připravím a nafotím na chalupě. Nějak mi to k ní sedí – je taková poctivá, selská.

SUROVINY

1 l horké vody
3 jazyky
100 g kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
sůl, pepř

Palačinka
2 vejce
250ml mléka
150g polohrubé mouky
sůl
bylinky – petržel, pažitka, libeček
máslo na vymazání pánvičky

POSTUP

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Osolíme, opepříme. Přihodíme svazek libečku. Vaříme do změknutí asi 1- 2 hodinu. Jazyky vyjmeme a použijeme dle receptu Opečené jazyky s vejci – viz recepty. Vylovíme i libeček. Do vývaru přihodíme zeleninu nakrájenou najemno. Uvaříme do změknutí.

Palačinku připravíme – rozšleháme vejce s mlékem, přisypeme moukou. Pořádně prošleháme na hladké těsto. Osolíme a přidáme směs bylinek. Promícháme.

Na máslem vymazané pánvi pečeme buď 4 tenké palačinky, nebo 2 silnější. (My máme třeba v polévce radši silnější, spíše takové omeletky) Hotové je nakrájíme na nudličky. Nudle vkládáme do polévky až při podávání, jinak by se v polévce rozmočily.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přisypeme namleté ořechy. Zašleháme....
Nejdříve si připravíme zmrzlinu. Všechny uvedené ingredience na zmrzlinu promícháme metličkou a dáme do mrazáku. Každou ½ hodinu vidličkou zamícháme....
Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo....

RECEPTY