Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Cuketové karbanátky s mletým masem

A zase ta cuketa!

SUROVINY

500g mletého masa hovězího, vepřového
1 střední cuketa
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
strouhanka
olej na smažení

POSTUP

Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Pořádně propracujeme, nejlépe to jde samozřejmě rukama. Necháme trochu odpočinout. Teď začneme přidávat strouhanku do konzistence, aby nám držely karbanátky pohromadě. Nejde přesně určit kolik té strouhanky, protože každá cuketa obsahuje jinačí množství vody. Vytvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.

Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Dáváme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a kyselou okurkou.

PS: Tyto karbanátky jdou zdravější péct i v troubě na pečícím papíru.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse....
Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany....
Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem) Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm. Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu...

RECEPTY