Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Cuketové karbanátky s mletým masem

A zase ta cuketa!

SUROVINY

500g mletého masa hovězího, vepřového
1 střední cuketa
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
strouhanka
olej na smažení

Shrnutí

POSTUP

Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Pořádně propracujeme, nejlépe to jde samozřejmě rukama. Necháme trochu odpočinout. Teď začneme přidávat strouhanku do konzistence, aby nám držely karbanátky pohromadě. Nejde přesně určit kolik té strouhanky, protože každá cuketa obsahuje jinačí množství vody. Vytvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.

Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Dáváme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a kyselou okurkou.

PS: Tyto karbanátky jdou zdravější péct i v troubě na pečícím papíru.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme špenát. Jednu cibuli nakrájíme najemno. Tu si na 1 lžíci tuku zesklovatíme, přihodíme přebraný špenát. Počítáme na...
Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou...
Uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření - celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Chřest nakrájíme na...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x