Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Riccotové noky

SUROVINY

250g brambor
250g riccoty
250g polohrubé mouky
2 vejce
sůl

POSTUP

Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, riccotu, sůl a mouku. Vše zpracujeme rychle. Těsto si rozdělíme na 4díly a ty vyválíme do dlouhého válečku, a rozkrájíme dle přání velikosti noků. Viz. – video

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

1 varianta: Maso i zeleninu omyjeme. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou...
Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dejte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno,...
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do...
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Prsa rozřežeme na plát „viz Jak na to“. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na plát nastrouháme hrušky a sýr. Zabalíme a svážeme...
Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu...
Všechny suroviny zpracujeme na vále a necháme odpočinout v lednici cca 20min. Potom těsto vyválíme a přeneseme do formy, vytvarujeme okraje....

RECEPTY