Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
500g drůbežích skeletu, křidýlek
1 mrkev
1 petržel
½ celeru
1 cibule i se slupkou
1 stroužek česneku
10 kuliček pepře
stonky z petržele a libečku (lístky si schovávám na ozdobu)
1 varianta: Maso i zeleninu omyjeme. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi 2l). Přivede k varu. Zprudka necháme asi 10 min vařit a poté ztlumíme, aby vývar jen lehce bublal. Vývar takzvaně táhneme 2 hodiny. Pěnu odstraňujeme. Potom vývar procedíme přes jemné sítko nebo plátno. Maso obereme a natrháme po vláknu. Zeleninu vyhodíme. Vývar by měl být čirý a světlý.
2 varianta: Já mám radši vývar z pečených kostí. Nejdříve dám skelety a křídla opéct do trouby asi na 45 min při 160°C. Hlavně nespalte. Měli by být krásně zlaté. A potom postupujeme úplně stejně. Zalijeme studenou vodou atd. Táhneme až 3 hodiny. Tento vývar je mnohem tmavší a výraznější.
3 varianta: V hrnci na másle nebo oleji orestujeme skelety a křidýlka, potom přihodíme zeleninu zarestujeme a zalijeme studenou vodou. A pokračujeme dle první varianty.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved