Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vejce Benedikt

V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco pro „slanožravé“

SUROVINY

4 vejce
2 žemle, housky, kaiserky nebo máslové vdolky.
200 g šunky

Omáčka holandská:
3 vejce (jen žloutky)
150 g másla
150 ml bílý vinný ocet
5 kuliček celého pepře
citronová šťáva

Shrnutí

POSTUP

Holandská omáčka:

Ocet nalejeme do malého kastrůlku, přidáme 5 kuliček pepře a vše svaříme na polovinu. Pepř vyndáme. Připravíme si vodní lázeň. V misce prošleháme tři žloutky se dvěma lžícemi svařeného octa. Dáme na vodní lázeň a šleháme, dokud směs nezhoustne. Nyní do směsi opatrně vmícháváme rozpuštěného másla. Přidáváme velice po malém množství. Stále šleháme. Dochutíme solí, pepřem. Ochutnáme, pokud se nám zdá omáčka málo kyselá, přidáme citronovou šťávu.

Ztracené vejce:

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Přidáme do ní lžíci octa. Osolíme. Plotýnku ztlumíme, aby voda jen probublávala. Do hrnku nebo naběračky rozklepneme vejce, vodu v hrnci zamícháme, aby vznikl vír. Vejce vložíme doprostřed vzniklého víru. Vaříme ve vodě 2–3 minuty a poté ho děrovanou naběračkou vyjmeme ven. Stejný postup opakujte se zbylými vejci.

Sestavení:

Bulky, žemle, vdolky rozřízneme. Po řezné straně opečme. Přihodíme šunku a tu ohřejeme. Na každou polovinu opečené žemle dáme ohřátý plátek šunky, položíme na něj vejce a přelijeme holandskou omáčkou. Můžeme posypat nasekanou pažitkou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)...
Kokosové řezy s letními jablky jsou vláčné, voňavé a ideální pro pozdní léto, kdy stromy přetékají jablky. Spojení jemného kokosu...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ovoce rozmačkáme a smícháme s cukrem dle chuti. Dáme stranou. Sýr, jogurt, 125 ml smetany a cukr našleháme. Želatinu namočíme...
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme podmáslím. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostičky, vaříme do změknutí. Vhodíme kopřivy a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x