Vždy se těším, až bude sezóna chřestu. Prostě ho miluju a cpu ho všude. K tomu lahvinka sauvignon blanc a tetelím se blahem.
1 kostka tvarohu
1 kostka Héra, Zlatá Haná, Rama pod.
2 hrnky hladké mouky (240ml)
špetka soli
250g rebarbory
250g chřest
kozí sýr
2 plátky sušené slaniny
sůl, pepř
med
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto.
Necháme odležet, můžeme i přes noc.
Chřest nakrájíme na kolečka (schováme si hlavičky na ozdobu) a rebarboru na malé
kostičky.
Půlku těsto rozválíme na sílu 2.5 cm. Vykrájíme čtverce a ty dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem. Z druhé půlky těsta také vykrájíme čtverce, ale do nich vykrojíme kolečko nebo větší kytičku. Tento vykrojený čtverec položíme na ten potřený vejcem. Vršek opět potřeme vejcem.
Doprostředka naskládáme rebarboru nebo chřest. Přidáme kozí sýr. Ke chřestu můžeme přidat kousky slaniny. Koláčky s rebarborou pokapeme medem. Osolíme, opepříme.
Pečeme při 200 -220°C asi 15 – 20 min dozlatova.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved