Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vždy se těším, až bude sezóna chřestu. Prostě ho miluju a cpu ho všude. K tomu lahvinka sauvignon blanc a tetelím se blahem.

SUROVINY

1 kostka tvarohu
1 kostka Héra, Zlatá Haná, Rama pod.
2 hrnky hladké mouky (240ml)
špetka soli
250g rebarbory
250g chřest
kozí sýr
2 plátky sušené slaniny
sůl, pepř
med

POSTUP

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto.

Necháme odležet, můžeme i přes noc.

Chřest nakrájíme na kolečka (schováme si hlavičky na ozdobu) a rebarboru na malé
kostičky.

Půlku těsto rozválíme na sílu 2.5 cm. Vykrájíme čtverce a ty dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem. Z druhé půlky těsta také vykrájíme čtverce, ale do nich vykrojíme kolečko nebo větší kytičku. Tento vykrojený čtverec položíme na ten potřený vejcem. Vršek opět potřeme vejcem.

Doprostředka naskládáme rebarboru nebo chřest. Přidáme kozí sýr. Ke chřestu můžeme přidat kousky slaniny. Koláčky s rebarborou pokapeme medem. Osolíme, opepříme.

Pečeme při 200 -220°C asi 15 – 20 min dozlatova.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, kakao, změklé máslo a vejce Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...

RECEPTY