Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 ½ hrnku hladké mouky (hrnek o objemu asi 120ml)
½ hrnku cukru
1 hrnek mléka vlažného
5 lžic oleje
½ kostky droždí (20g)
špetka soli
Náplň:
4 lžíce máku mletého
150ml smetany či mléka
1 lžička kardamomu
1 – 2 lžíce cukru
½ dávky drobenky – viz základní recepty
Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé. Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme cukr a opět uděláme důlek. Rozdrobíme droždí a dáme do důlku. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Osolíme, přidáme olej. Těsto dobře zpracujeme.
Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Nelekněte se, těsto je dost řídké.
Mák dáme do hrnce a zalijeme mlékem či smetanou. Dusíme asi 10 min. Sundáme z plotny a vmícháme cukr a kardamom. Necháme vychladnout.
Připravíme si ½ dávky drobenky dle Základních receptů a vmícháme do ní 1 lžičku mletého kardamomu.
Asi 10 blum či několik švestek
Nakynuté těsto dáme do koláčové formy o průměru 26cm na pečící papír a pomocí naolejovaných prstů ho rozprostřeme.
Na těsto rozetřeme vychlazený mák.
Ten poklademe blumami či švestkami. Posypeme drobenkou.
Pečeme při 180°C cca 20 min.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved