Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Švestkový koláč s mákem a vůni orientu

SUROVINY

2 ½ hrnku hladké mouky (hrnek o objemu asi 120ml)
½ hrnku cukru
1 hrnek mléka vlažného
5 lžic oleje
½ kostky droždí (20g)
špetka soli

Náplň:
4 lžíce máku mletého
150ml smetany či mléka
1 lžička kardamomu
1 – 2 lžíce cukru

½ dávky drobenky – viz základní recepty

POSTUP

Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé. Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme cukr a opět uděláme důlek. Rozdrobíme droždí a dáme do důlku. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Osolíme, přidáme olej. Těsto dobře zpracujeme.

Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

Nelekněte se, těsto je dost řídké.

Mák dáme do hrnce a zalijeme mlékem či smetanou. Dusíme asi 10 min. Sundáme z plotny a vmícháme cukr a kardamom. Necháme vychladnout.

Připravíme si ½ dávky drobenky dle Základních receptů a vmícháme do ní 1 lžičku mletého kardamomu.

Asi 10 blum či několik švestek

Nakynuté těsto dáme do koláčové formy o průměru 26cm na pečící papír a pomocí naolejovaných prstů ho rozprostřeme.

Na těsto rozetřeme vychlazený mák.

Ten poklademe blumami či švestkami. Posypeme drobenkou.

Pečeme při 180°C cca 20 min.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr...
V míse smícháme mouku, mleté mandle, cukr, skořici, zázvor, jedlou sodu a prášek do pečiva. Přistrouháme pomerančovou kůru cca z...
Saláty očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na sousta. Maliny probereme a pár si jich schováme na ozdobu. Ze zbytku připravíme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½ hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu....
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle do zlatova. Necháme vychladit. Ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý vnitřek a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x