Tento recept je inspirovaný malinovým vínem od @valach_vinarem. Vůně i chuť malin je všudy přítomná, a když jsem ho nalila do šťávy na svaření, to byla úplně opojná vůně.
4 kuřecí stehení řízečky nejlépe s kůží nebo 4 stehna
4 plátky másla
Tymián
8 – 12 malin
Sůl, pepř
4 plátky slaniny
Plátek másla na vymazání pekáčku
40ml vody
40ml vína nebo sherry či portského
4 hrsti beluga – černá čočoka
200g směs salátů
maliny
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu.
Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2 – 3 maliny. Maso osolíme a opepříme. Zabalíme do plátku slaniny.
Dáme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme přiklopené péct do rozpálené trouby na 200°C asi tak na půl hodiny.
Potom odklopíme a opečeme kůrčičku.
Maso vyndáme na teplé místo a do šťávy nalijeme víno (já použila samozřejmě malinové víno) a necháme svařit do emulze.
Na salát uvaříme čočku dle návodu. Potom jen na talíř dáme směs salátu, vlažnou čočku a maliny. Před podáváním polijeme svařenou emulzí.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved