Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vanilkové sušenky

SUROVINY

(30 – 40 ks)

100g másla
120g cukru krupice
1 vanilkový lusk
1 vejce
180g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
vanilkový cukr na obalení – viz Jak na to

POSTUP

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme se solí a kypřícím práškem. Opatrně vmícháme do máslové pěny.

Připravíme si plech a vyložíme ho pečícím papírem. Zapneme troubu na 180 – 200°C. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme ve vanilkovém cukru a klademe na plech ve větších vzdálenostech. Pečeme cca 8 – 10 min. Vyndáme a necháme vychladnout.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty...
Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany....
Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...

RECEPTY