Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

4 kuřecí prsa
200g ementálu
3 lžíce majonézy- viz. Jak na to
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce parmazánu
sůl, pepř
1 stroužek česneku, prolisovaný

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru. V misce si smícháme majonézu a zakysanou smetanu, přidáme parmazán, jemně osolíme a opepříme a ještě vmícháme prolisovaný česnek. Tuto směs nalijeme na připravená prsa. Pečeme 45 – 60 min. maso musí být měkké a směs bublající. Podáváme s vařenými bramborami.

PS: Na maso můžete dát jen jeden druh sýra anebo třeba i zbytky z nějaké párty. (ementál, čedar, eidam či hermelín). Dobrý je k tomu salát z kapustiček se sušeným ovocem – viz recepty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme česnek utřený...
Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, vodou a zasypeme cukrem. Přidáme...

RECEPTY