Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

30g másla
80g jáhel
1 l vody nebo vývaru
2 – 3 hrsti sušených nebo 300g čerstvých hub
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
bylinky

POSTUP

Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou do měkka. Vodu nebo vývar dáme vařit. Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vhodíme nakrájené čerstvé houby anebo sušené předem namočené.

Vaříme, až je zelenina měkká přidáme podušené jáhly. Osolíme, opepříme. Ozdobíme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, celerová nať, libeček.

PS: Mám doma hodně starých kuchařek z 1. republiky. Ráda v nich listuji a hledám inspiraci pro své vaření. Tento recept je právě z jedné z nich.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách,...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme máslo. Banány rozmačkáme a pokapeme citronovou šťávou. Promícháme. Čokoládu nasekáme najemno. Mouky, cukr,...

RECEPTY