30g másla
80g jáhel
1 l vody nebo vývaru
2 – 3 hrsti sušených nebo 300g čerstvých hub
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
bylinky
Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou do měkka. Vodu nebo vývar dáme vařit. Přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky. Vhodíme nakrájené čerstvé houby anebo sušené předem namočené.
Vaříme, až je zelenina měkká přidáme podušené jáhly. Osolíme, opepříme. Ozdobíme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, celerová nať, libeček.
PS: Mám doma hodně starých kuchařek z 1. republiky. Ráda v nich listuji a hledám inspiraci pro své vaření. Tento recept je právě z jedné z nich.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved