Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Neznám babičku, která by nepřipravovala tuto polévku. Tak si ji připomeňte. Já jí jen doplila o jarní plevel, který je plný vitamínů.
4 lžic ovesných vloček
1 lžíce másla
1 šalotka
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 l vody nebo vývaru zeleninového – viz Jak na to
sůl a pepř
jarní plevel: sedmikrásky, listy pampelišky, řebříček, bršlice
V hrnci opražíme nejdříve na sucho vločky. Nasypeme do mističky.
Do hrnce dáme šalotku a máslo. Jemně zesklovatíme a přihodíme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle nebo nakrájenou najemno. Vrátíme vločky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme. Vaříme asi 20 min.
Podáváme s nasekaným jarním plevelem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved