Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní vločková polévka s plevelem

Neznám babičku, která by nepřipravovala tuto polévku. Tak si ji připomeňte. Já jí jen doplila o jarní plevel, který je plný vitamínů.

SUROVINY

4 lžic ovesných vloček
1 lžíce másla
1 šalotka
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 l vody nebo vývaru zeleninového – viz Jak na to
sůl a pepř
jarní plevel: sedmikrásky, listy pampelišky, řebříček, bršlice

POSTUP

V hrnci opražíme nejdříve na sucho vločky. Nasypeme do mističky.

Do hrnce dáme šalotku a máslo. Jemně zesklovatíme a přihodíme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle nebo nakrájenou najemno. Vrátíme vločky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme. Vaříme asi 20 min.

Podáváme s nasekaným jarním plevelem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše pořádně promícháme....
Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout. Připravíme majonézu viz....

RECEPTY