Celerovo – bramborové omeletky

Doma už nic není, jen brambory a celer (a samozřejmě víno)

SUROVINY

800g brambor
200g celeru bulvu (zelčanapražáku)
4 vejce
250ml mléka
100g hrubé mouky
stroužek česneku
sůl
zelené bylinky (petržel, celerová nať, pažitka apod.)

Shrnutí

POSTUP

Mléko rozmícháme s vejci a moukou.

Brambory a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle i s česnekem. Přihodíme do mléka. Osolíme, opepříme. Přidáme bylinky. Opatrně zamícháme.

Těstíčko rozetíráme na vymazanou pánev olejem a opékáme z obou stran dozlatova. Před nabíráním vždy těsto trochu zamícháme. K omeletkám podáváme různé saláty.

PS: Já místo bylinek požila plevel Bršlici – Kozí nohu. Jděte se podívat na louku, vždyť bylinky jsou tak drahé a občas už i v únoru vylézají.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr...
Připravíme si směs koření, přidáme olej a vytvořím takovou kašičku. Tu namažeme na zauzená stehna a pečeme při 180°- 200°C...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přisypeme namleté ořechy....
Mouku prosejeme na vál, přidáme žloutky a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x