Polévka – Hladká Ančka

Znáte polévku Hladká Ančka? Je to mléčná polévka – taková chudší kulajda. Já ji
ráda vařím na jaře, protože k ní přihazuji mladé divoké bylinky – bršlici, řebříček,
sedmikrásky (list i květ).

SUROVINY:

300g brambor
3 vejce natvrdo
2 jarní cibulky
špetka mletého kmínu
1l mléka (nebo ½ l smetany a ½ l mléka)
2 lžíce másla
1 lžíce hl. mouky
7 lžiček cukru
7 lžic polévkových octa
sůl, bílý pepř
Divoké bylinky – bršlice, řebříček, sedmikrásky

POSTUP:

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cibulku na kolečka. Osolíme. Opepříme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dochutíme octem a cukrem. Do talíře dáme vejce natvrdo a zalijeme polévkou. Posypeme bylinkami.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Bramborovo- celerové pyré
Příloha

Bramborovo- celerové pyré

Celer a brambory uvaříme v osolenou vodě do měkka. Scedíme. Rozšťoucháme. Postupně přilíváme ohřátou smetanu a přidáváme máslo. Vařečkou nebo pevnější metlou našleháme na jemnou

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK