Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
2/3 hrnku kokosu
1/2 hrnku cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
1/2 hrnku kokosového mléka nebo obyčejného plnotučného mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
Krém:
2 měkké tvarohy ve vaničce (jeden 250g)
250 ml smetany ke šlehání
3-4 lžíce vanilkové cukru (viz. Jak na to)
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Přidáme olej a vše pořádně zamícháme. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme těsto. Dáme péci na 15 – 18 min do předehřáté trouby. Upečené necháme chvilinku vychladnout ve formě a potom vyndáme na mřížku.
Krém:
Tvaroh necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem, aby se zbavil přebytečné vody. (Po odkapání ho může být až polovička.) Lehce ho našleháme. Smetanu vyšleháme společně s vanilkovým cukrem dotuha a opatrně vmícháme do tvarohu. Krém si přendáme do zdobicího sáčku a nastříkáme na vychladlé dortíky. Ozdobíme dle vlastní fantazie.
PS: Já obarvila ½ krému kapičkou modré potravinářské barvy. Do zdobícího sáčku jsem dala do jedné půlky modrý a do druhé bílý krém po svislé linii. Ozdobila jsem jedlými papírovými vločkami, perlami a sněhovými pusinkami, které mám stále udělané do zásoby.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved