Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zde se spojili dva skvělé produkty malinové víno od @valach_vinarem a malinový džem bez zrníček od singlefood.cz. Tyto trubičky musíte připravit den předem, aby se naplněné přes noc odleželi.
300g hladké mouky
50g mletých mandlí
150g moučkového cukru
1 vejce
2 – 3 lžíce mléka
80g tuku (Zlatá Haná, máslo, Héra apod.)
2 smetany ke šlehání
1 malinový džem např. od SingleFood.cz
Mouku, cukr, mandle, vejce, změklý tuk a mléko, které radši přidáváme postupně, zpracujeme na těsto. Trochu tužší než na cukroví.
Necháme odležet v lednici. Těsto rozválíme na tloušťku asi 2 – 3 milimetry. Vykrájíme kolečka. Ty navineme na kovové trubičky (já použila ty na kremrole). Spoj pořádně přitlačíme k sobě, aby držel.
Trubičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, spojem na horu a pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Upečené trubičky vyndáme z trouby a chvilinku počkáme. Ono těsto trochu ztvrdne a lépe se potom s trubičkami manipuluje. Ale ještě teplé sejmeme z trubiček. (Pozor ! Když úplně vychladnout, moc to nejde.)
Smetanu našleháme dotuha a přidáme 2 – 3 lžíce malinového džemu a opatrně zamícháme. Naplníme do zdobícího sáčku a vychladlé trubičky z obou konců naplníme. Necháme odležet přes noc.
Nebojte se, že trubičky jsou po upečení dost tvrdé, oni po naplnění změknou a lépe šlehačku udrží.
PS: Já měla v lednici ještě zbytek rozpuštěné čokolády, tak jsem jí opět ve vodní lázni rozpustila a trubičky před plněním pocákala čokoládou. Je dobré si trubičky hezky poskládat za sebou třeba na plech a lžičkou z výšky cákat čokoládu.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved