Tento recept na šunkofleky z remosky je jednoduchý, rychlý a přitom neskutečně chutný. Díky kombinaci uzeného masa a zapečených těstovin vznikne dokonalý oběd i večeře.
400 – 500g sušených fleků kupovaných či domácích – viz Základní recepty
200g uzené krkovice
50g uzeného boku
4 vajíčka
200ml plnotučného mléka či smetany
sůl, pepř
sádlo, olej nebo třeba kůže od toho bůčku na vymazání remosky či pekáčku
Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky.
Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu. (Já pokud nechci vařit uzenou polévku – najdete recept také na stánkách. Použiji vodu z masa na uvaření těstovin. Oni jsou potom takové krásně voňavé po tom uzeném.) Hlavně nerozvařit! Přecedit.
Vejce rozmícháme v mléce.
Remosku vymažeme sádlem. Vhodíme tam okapané fleky, maso, osolíme, opepříme a promícháme.
Uhladíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme asi 30 – 45 min.
Pokud pečeme v troubě tak asi při 200°C
Tip na podávání
Podávej s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem – dodají jídlu příjemnou svěžest.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved