Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Šunkofleky

Nevím čím to je, ale šunkofleky mi nejvíce chutnají z remosky. Nějak se všechny ty chutě drží pod tím víkem a vracejí se do jídla. A ta křupavá vrchní vrstva. Mňam

SUROVINY

400 – 500g sušených fleků kupovaných či domácích – viz Základní recepty
200g uzené krkovice
50g uzeného boku
4 vajíčka
200ml plnotučného mléka či smetany
sůl, pepř
sádlo, olej nebo třeba kůže od toho bůčku na vymazání remosky či pekáčku

POSTUP

Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky.

Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu. (Já pokud nechci vařit uzenou polévku – najdete recept také na stánkách. Použiji vodu z masa na uvaření těstovin. Oni jsou potom takové krásně voňavé po tom uzeném.) Hlavně nerozvařit! Přecedit.

Vejce rozmícháme v mléce.

Remosku vymažeme sádlem. Vhodíme tam okapané fleky, maso, osolíme, opepříme a promícháme.

Uhladíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme asi 30 – 45 min.

Pokud pečeme v troubě tak asi při 200°C

PS: Podáváme s kyselými okurkami nebo s okurkovým salátem, což miluji já.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, pepřem. Přilijeme olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Přisypeme bylinky a...
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...

RECEPTY