Kukuřičná polévka se zapečeným nachos

SUROVINY

1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
500g kukuřice mražená
1l zeleninového vývaru viz. Jak na to
chilli paprička (nemusí být)
sůl, pepř
400g nachos (trojúhelníkové  chipsy  z kukuřičných tortil)
200g čedaru

Shrnutí

POSTUP

Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na oleji, přidáme kukuřici. Zarestujeme a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut. Rozmixujeme.

Na plech nasypeme nachos posypeme čedarem a zapečeme v troubě, aby se sýr roztál a přilepil se na chipsy. Nalijeme polévku a ozdobíme nachos se sýrem.

PS: Inspirace Mexikem. A ta krásná barva, ta přímo vybízí k vaření.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, kokos, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Základní kynuté těsto na buchty, šátečky a záviny – viz základní recepty Z vykynutého těsta jsem vytvářela různé tvary, plněné...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x