Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Červený bramborový salát

Já mám bramborové saláty moc ráda. Dělám mnoho druhů.

SUROVINY

500g červené řepy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička třtinového cukru
4 lžíce vinného octa červeného
400g brambor
1 – 2 červené cibule
svazek petržele

Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
3 – 4 lžíce vinného octa červeného
3 lžíce pomerančové šťávy
špetka cukru, soli, pepře

POSTUP

Řepu okrájíme a nakrájíme na kousky 2x2cm. Dáme do pekáče, promícháme se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vinného octa a posypeme třtinovým cukrem. Osolíme a opepříme. Pečeme při 200°C asi 35 – 40 min do změknutí.  Měkkou řepu dáme do mísy a necháme vychladnout.

Nakrájíme cibuli na půl kolečka a přidáme k řepě. Připravíme si zálivku ze všech ingrediencí a řádně promícháme. (Nejlépe to jde ve skleničce s uzávěrem protřepáváním). Nalijeme na řepu s cibulí. Zamícháme. Necháme marinovat.

Mezitím si uvaříme brambory také do změknutí. Slijeme a necháme vychladnout. Později brambory nakrájené na stejné kousky jako řepa a přidáme do mísy s řepou. Vsypeme nasekanou petržel. Popřípadě ještě osolíme a opepříme. Necháme chvilinku proležet.

PS: Pokud nemá rád někdo syrovou cibuli. Tak jí nakrájí na půl kolečka a zalije horkou vodou a nechá 2 min stát. Potom s ní pracuje, jako z čerstvou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...
Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany....

RECEPTY