Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Červená kuřecí polévka (adventní)

SUROVINY

150g sušených brusinek
koňak, whisky nebo rum
3 syrové červená řepy
1 velká červená cibule
2 lžíce oleje
1l kuřecího vývaru – Viz. jak na to
1 pomeranč kůra i šťáva
špetka mletého hřebíčku
sůl, pepř
150ml zakysané smetany

POSTUP

Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu asi 10 min, přidáme naložené brusinky i s alkoholem a pomerančovou šťávu, kůru a okořeníme hřebíčkem. Restujeme asi 2 min.

Zalijeme vývarem, vaříme do změknutí. Ochutíme solí, pepřem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se zakysanou smetanou a kuřecím masem z vývaru.

PS: Doma této polévce říkáme adventní. Za prvé jí vařím většinou v době adventní a za druhé obsahuje pro mne takové vánoční ingredience – pomeranč, brusinky, hřebíček.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle...
Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce). A do té...
Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. V podmáslí rozmícháme vejce a nalijeme na sypké ingredience....

RECEPTY