Červená kuřecí polévka (adventní)

SUROVINY:

150g sušených brusinek
koňak, whisky nebo rum
3 syrové červená řepy
1 velká červená cibule
2 lžíce oleje
1l kuřecího vývaru – Viz. jak na to
1 pomeranč kůra i šťáva
špetka mletého hřebíčku
sůl, pepř
150ml zakysané smetany

POSTUP:

Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu asi 10 min, přidáme naložené brusinky i s alkoholem a pomerančovou šťávu, kůru a okořeníme hřebíčkem. Restujeme asi 2 min. Zalijeme vývarem, vaříme do změknutí. Ochutíme solí, pepřem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se zakysanou smetanou a kuřecím masem z vývaru.

PS: Doma této polévce říkáme adventní. Za prvé jí vařím většinou v době adventní a za druhé obsahuje pro mne takové vánoční ingredience – pomeranč, brusinky, hřebíček.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK