Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vánoční chlebíček (se zbytky)

SUROVINY

1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice + vanilkový cukr viz základní recepty
1 lžička jedlé sody
1 hrnek kefíru či podmáslí
1 vejce
1/2 hrnku rostlinného oleje
špetka soli
4 hrsti zbytků – směs sušeného ovoce, ořechů, čokolády, marcipánu

Rumová poleva
100g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
2 lžíce rumu

Bílková poleva
100g moučkového cukru
1 bílek

POSTUP

Zbytky ovoce ořechů a podobně nasekáme na menší kousky. Pečící papír si trochu namočíme a rozprostřeme ho do chlebíčkové formy.

Všechny ingredience zamícháme v míse a vylijeme do chlebíčkové formy. Pečeme při 180°C asi 30 min. Zkusíme špejlí. Píchneme ji do prostředka formy, pokud se na špejli těsto nelepí, je chlebíček hotový.

Chlebíček můžeme polít ještě polevou rumovou či bílkovou.

Rumová poleva:  Vše umícháme do hladké polevy.

Bílková poleva: Vše umícháme do hladké polevy.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těsto zaděláme dle popisu, ale vše z poloviční dávky. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, ochutíme cukrem a skořicí dle vaší chuti. Nakynuté těsto...
Ančovičky utřeme s olejem, octem a hořčicí na jemnou zálivku. Osolíme (opatrně, ančovičky bývají dost slané), opepříme. Listy pampelišek opereme, osušíme, natrháme....
Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak...

RECEPTY