Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Představte si je hezký, teplý večer. Máte nalité vínko a něco byste si k němu dali. A co třeba plněné rohlíky?
600g hladké mouky
1 menší špetka cukru
250 – 270 ml vlažného mléka
1 kostička droždí (42g)
150ml oleje slunečnicového, řepkového
1 větší špetka soli
Vejce na potření – nemusí být
Náplň:
250g nastrouhané nivy
asi ½ pórku nebo jarní cibulku
česnek prolisovaný
Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.
Přidáme olej. Osolíme a pořádně zpracujeme. Necháme kynout asi 30 min při pokojové teplotě.
Těsto rozdělíme na půl a vyválíme kruh, který rozkrájíme na trojúhelníky. Trojúhelník potřeme prolisovaným česnekem, přidáme nastrouhanou nivu a nakrájený pórek nebo jarní cibulku. Smotáme od širší strany ke špičce rohlíky. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvilinku vykynout. Mezitím zpracujeme druhý díl těsta.
Pečeme v rozehřáté troubě 180 – 200°C asi 12 – 15 min.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved