Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Je vidět, že se mi dostala do ruky stará kuchařka. Pořád zkouším nějaké recepty a teď jsem narazila na slepici na paprice a tu jsme dlouho neměli. Kurzívou jsem Vám nechala text přímo z kuchařky. Zbytek trochu poopravila.
1 slepice, kuře (8 kuřecích paliček)
1 cibule
1 ½ lžíce másla
špetka mleté papriky
vývar – viz základní recepty
150g zakysaná smetana
100 ml mléka nebo smetany
1 lžíce hladké mouky
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. V kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a vložíme rozsekané maso a necháme tu cibulku dusiti i se slepicí. Za čtvrt hodiny podlijeme slepici naběračkou polévky. A dusíme doměkka.
Já to dělám trochu jinak.
½ másla dáme do hrnce a omyté, osušené maso vložíme na máslo a trochu ho opečeme do zlatova. Vyndáme maso. Přidáme zbytek másla a přihodíme cibulku a špetku mleté papriky, krátce orestuju. Zalijeme vývarem a vrátíme maso, které dusíme do měkka. Maso vyndáme.
V hrnku smícháme smetanu se zakysanou smetanou a lžící hl. mouky a vše nalijeme do omáčky. Zavaříme asi 20 min. Osolíme. Můžeme přikyselit lžící citronové šťávy.
Podáváme s knedlíky nebo noky.
PS. Je moc dobré, když do hotové omáčky přidáme čerstvou najemno nakrájenou papriku. Jó a noky najdete v receptech.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved