Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Selská kedlubnová polévka se špekem

Je tu jaro a můj oblíbený plevel

SUROVINY

100g slaniny či špeku
1 velká či 2 menší kedlubny
2 menší mrkve
1 cibule
špetka kmínu
750ml vývaru – viz Základní recepty
několik lusků hrášku
sůl, pepř
hrst jarního plevele – bršlice, kopřiva, sedmikráska, jitrocel, řebříček apod.

POSTUP

Slaninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na půl kolečka. Kedlubnu a mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky. (Schováme si mladé lístečky od kedlubny)

V hrnci osmažíme slaninu, a jakmile pustí tuk, přihodíme cibuli, kedlubnu, mrkev. Okořeníme kmínem a zarestujeme.

Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme

Přihodíme hrášek a hrst plevele. Odstavíme.

Na ozdobu můžeme použít mladé lístky od kedluben.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Vodu s cukrem a medem svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Pomeranče nakrájíme na tenká kolečka. Plátky vložíme do sirupu a pomalu...
Máslo rozehřejeme a v něm rozpustíme čokoládu. Přendáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme vejce. Zamícháme. Přisypeme cukr, kakao a mouku s práškem...

RECEPTY