Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vejce v hořčičné omáčce

Určitě vám zbyli vajíčka z Velikonoc. Tak je vrazte do omáčky.

SUROVINY

8 vajec vařených natvrdo – viz Základní recepty
1/4l vývaru
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička estragonu
150g zakysané smetany
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku jen prohřejeme.

Vajíčka uvaříme dle viz – základní recepty natvrdo.

PS: Podáváme s vařenými bramborami či opečenou bagetou. Pokud máte vajíčka již z Velikonoc. Dáme je neoloupaná do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme ohřát, nebo je v mikrovlnné troubě oloupaná překrojená ohřejeme v páře.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky,...
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Nejdříve ušleháme šlehačku. Potom vše opatrně smícháme. Je to velice jemný dresink. Nejvíce se hodí ke grilované zelenině....

RECEPTY