Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Gratinované jahody

SUROVINY

500 g jahod
4 vejce
3 – 4 lžíce moučkový cukr
3 lžíce polohrubá mouka

POSTUP

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek – zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme na jahody. Troubu předehřejeme na 180 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova.

Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo....
V míse rozetřeme cukr, droždí, máslo. Postupně na střídačku přiléváme vlahé mléko, v kterém jsme rozmíchali žloutek a přisypáváme mouku. Přidáme špetku soli....
Z mléka odlijeme trochu na želatinu a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka ohřejeme, ale nevaříme. Želatinu potom přidáme do teplého mléka a...

RECEPTY