Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čokoládový koláč s malinovým džemem a malinami

Famózní kombinace malin a čokolády.

SUROVINY

Těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz. Jak na to
200g másla změklé
1 vejce
½ prášku do pečiva

Náplň:
250ml smetany ke šlehání
100g hořké čokolády
½ cm plátek másla 25g
1 lžíce cukru

Shrnutí

POSTUP

Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové formy + okraje. (Já spodek formy vyložím pečícím papírem a okraje nechám volné.) Těsto přeneseme do formy, přitiskneme a přebytečné okraje odřízneme nožem. Dáme do lednice chladit. (Pokud je dobře vychladlý nemusíme ho zatěžovat luštěninou.) Rozpálíme troubu na 180 – 200°C. Vychlazený koláč dáme péci asi 15 min. Necháme vychladnout.

Náplň: Smetanu ohřejeme, rozpustíme v ní nasekanou čokoládu a máslo. Zašleháme cukr. Stačí ručně metličkou. Necháme částečně vychladnout. Upečený koláč potřeme malinovým džemem. Necháme chvilinku zavadnout a nalijeme vychladlou čokoládovou náplň. Dáme přes noc zatuhnout. Potom hojně ozdobíme malinami a čokoládou.

 

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme...
Připravíme si mističky. Želatinu namočíme. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zahřejeme těsně k bodu varu. Odstavíme z plotýnky...
Ančovičky utřeme s olejem, octem a hořčicí na jemnou zálivku. Osolíme (opatrně, ančovičky bývají dost slané), opepříme. Listy pampelišek opereme,...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Syrovou řepu, jablka i křen okrájíme a nastrouháme. Přidáme špetku cukru, soli a zakápneme vinným octem nebo jablečným. Tip: Buď...
Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x