Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čokoládový koláč s malinovým džemem a malinami

Famózní kombinace malin a čokolády.

SUROVINY

Těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz. Jak na to
200g másla změklé
1 vejce
½ prášku do pečiva

Náplň:
250ml smetany ke šlehání
100g hořké čokolády
½ cm plátek másla 25g
1 lžíce cukru

POSTUP

Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové formy + okraje. (Já spodek formy vyložím pečícím papírem a okraje nechám volné.) Těsto přeneseme do formy, přitiskneme a přebytečné okraje odřízneme nožem. Dáme do lednice chladit. (Pokud je dobře vychladlý nemusíme ho zatěžovat luštěninou.) Rozpálíme troubu na 180 – 200°C. Vychlazený koláč dáme péci asi 15 min. Necháme vychladnout.

Náplň: Smetanu ohřejeme, rozpustíme v ní nasekanou čokoládu a máslo. Zašleháme cukr. Stačí ručně metličkou. Necháme částečně vychladnout. Upečený koláč potřeme malinovým džemem. Necháme chvilinku zavadnout a nalijeme vychladlou čokoládovou náplň. Dáme přes noc zatuhnout. Potom hojně ozdobíme malinami a čokoládou.

 

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně...
Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou bršlici,...

RECEPTY