Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Našla jsem v mrazáku dýňové pyré a kapustičky, tak proč to nespojit. Pyré do mrazáku si připravuji z pečené dýně. Dýni nakrájím na klínky, pokapu vodou a upeču do měkka v troubě. Rozmixuju. Rozdělím do sáčků se zipem do mrazáku a potom používám jak na sladko tak naslano.
250ml dýňového pyré (asi jeden hrnek)
750ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 stroužek česneku
1 zakysaná smetana (150 g)
8 kapustiček
100g špeku
sůl, pepř
Kapustičky povaříme v připraveném vývaru max 5 min. Vyndáme je a dáme stranou.
Dýňové pyré přidáme do vývaru. Prohřejeme. Osolíme, opepříme a ochutíme rozmačkaným česnekem.
Přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme.
Kapustičky rozebereme na lupínky a osmahneme je na vyškvařeném špeku, který jsme nakrájeli na kostičky.
Polévku při podávání posypeme kapustičkami se špekem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved