Salát s uzenou makrelou
- Alena
- Přidat komentář
- Ryby, Salát s masem, Saláty
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Je horko a nemáte chuť na teplé jídlo, připravte si tento lehký letní oběd či večeři.
4 vejce
1 uzená makrela
1 ledový salát
1 okurka
150g rajčátek
1 jarní cibulka (nemusí být)
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička bílého vinného octa
špetka cukru
sůl, pepř
Uzenou makrelu vykostíme a připravíme si špalíčky masa.
Ledový salát rozebereme na velikosti sousta, okurku nakrájíme na půl kolečka, rajčátka na půlky či čtvrtky. Vše dáme do mísy. Ingredience na zálivku dáme do skleněné skleničky s uzávěrem a protřepeme do emulze.
Nalijeme na zeleninu a promícháme.
Rozdělíme na talíře a přidáme kousky makrely a ztracená vejce, která po uvaření ihned vkládáme na salát.
PS: Tento recept vznikl, když někdo opět nedojedl makrelu a nechal tam jen malý proužek. Co s ním?
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved