Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Noky s rajčatovou omáčkou

Potřebujete rychlí oběd? Pokud si noky koupíte, či je vyndáte připravené z mrazáku. Máte oběd za 10 min.

SUROVINY

Ricottové noky – viz základní recepty
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 konzervy cherry rajčátek (425ml) (nebo normálních)
sůl, pepř
špetka cukru
hrst bazalky
parmazán

POSTUP

Na oleji orestujeme cibuli a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět. Nalijeme konzervy. Podusíme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem.

Mezi tím uvaříme noky dle návodu.

Uvařené noky vhodíme do omáčky a promícháme.

Před podáváním přidáme bazalku a na talíři ozdobíme parmazánem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, máslo nakrájené na menší kousky, vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto,...
Pórek a mrkev si nakrájíme na stejně veliké kousky. Vykuchaného amura očistíme, odřízneme hlavu a ploutvičky. Omyjeme, osušíme a naporcujeme na...
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách,...

RECEPTY