Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomazánka z hlívy ústřičné

SUROVINY

300g hlívy ústřičné
50g másla
1 šalotka
2 – 3 stroužky česneku
100ml bílého suchého vína
100ml smetany ke šlehání
špetka soli
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř

POSTUP

Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby. Přidáme kmín a tymián. Chvilku restujeme. Potom zalijeme vínem a dusíme do měkka cca 10 minut, pokud se víno vyvaří, můžeme podlít vodou. Měkké houby zalijeme smetanou a 2 minuty ještě dusíme. Rozmixujeme. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout.

PS: Nejlépe mi pomazánka – paštika chutná na opečené topince, kterou si ještě jemně potřu česnekem a obložím čerstvou zeleninou. Hlíva je velice zdravá. Tak proč si nedat občas pořádnou nálož.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Čočku uvaříme dle návodu. Můžeme použít zelenou, žlutou, černou i červenou je to na vaší chuti. Scedíme. Zeleninu nakrájíme najemno, dáme...
Vodu dáme do kastrůlku, přidáme cukr, kůru a skořici a asi 15 min povaříme. Jablka omyjeme, vykrájíme a nakrájíme na...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...

RECEPTY