Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Koláč s tvarohem a višněmi

Pomalu začínají zrát třešně, višně a tento koláč je skvělý právě s tímto svěžím ovocem. Jestli použijete třešně nebo višně je zcela na Vás a vaší úrodě nebo zásobování obchodu. 🙂

SUROVINY

Těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz. Jak na to
200g másla změklé
1 vejce
½ prášku do pečiva

Náplň:
2 vejce
100g cukru
500g tvarohu měkkého (kostka)
1 sáček vanilkového pudinku

Na vrh koláče:
750g1kg višní nebo třešní
100g cukru
voda
2 sáčky červené dortové želatiny
2 lžíce cukru
mandlových lupínků

POSTUP

Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc.

Troubu rozpálíme na 180°C. 2/3 těsta rozválíme do kruhu, kterým vyložíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Zbytkem těsta vyložíme okraje formy. Dáme do lednice chladit a připravíme si náplň.

Vejce našleháme s cukrem do pěny a postupně všleháme tvarohem a pudinkový prášek. Do vyložené formy těstem rozprostřeme tvarohovou náplň. Dáme péct 40 – 50 min. Vyndáme, necháme vychladit a mezi tím si připravíme višně.

Višně vypeckujeme, zasypeme 100g cukru a zalijeme asi 250ml vody a necháme projít varem. (uvaříme si takový kompot) Necháme vychladnout. Šťávu slijeme, doplníme na 500ml vodou. Dortovou želatinu smícháme se 2 lžícemi cukru a nasypeme do připravené vody se šťávou. Povaříme 1 min. Višně navršíme na koláč a zalijeme připraveným želé. Necháme vychladnout. Ozdobíme opraženými mandlovými lupínky.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Citronovou kůru nastrouháme. Česnek oloupeme a buď nastrouháme, nebo prolisujeme. Rozmarýn zdrhneme, aby nám...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase,...
Česnek rozmačkáme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
Mléko rozmícháme s vejci a moukou. Brambory a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle i s česnekem. Přihodíme do...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x