Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Koláč s tvarohem a višněmi

Pomalu začínají zrát třešně, višně a tento koláč je skvělý právě s tímto svěžím ovocem. Jestli použijete třešně nebo višně je zcela na Vás a vaší úrodě nebo zásobování obchodu. 🙂

SUROVINY

Těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz. Jak na to
200g másla změklé
1 vejce
½ prášku do pečiva

Náplň:
2 vejce
100g cukru
500g tvarohu měkkého (kostka)
1 sáček vanilkového pudinku

Na vrh koláče:
750g1kg višní nebo třešní
100g cukru
voda
2 sáčky červené dortové želatiny
2 lžíce cukru
mandlových lupínků

POSTUP

Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc.

Troubu rozpálíme na 180°C. 2/3 těsta rozválíme do kruhu, kterým vyložíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Zbytkem těsta vyložíme okraje formy. Dáme do lednice chladit a připravíme si náplň.

Vejce našleháme s cukrem do pěny a postupně všleháme tvarohem a pudinkový prášek. Do vyložené formy těstem rozprostřeme tvarohovou náplň. Dáme péct 40 – 50 min. Vyndáme, necháme vychladit a mezi tím si připravíme višně.

Višně vypeckujeme, zasypeme 100g cukru a zalijeme asi 250ml vody a necháme projít varem. (uvaříme si takový kompot) Necháme vychladnout. Šťávu slijeme, doplníme na 500ml vodou. Dortovou želatinu smícháme se 2 lžícemi cukru a nasypeme do připravené vody se šťávou. Povaříme 1 min. Višně navršíme na koláč a zalijeme připraveným želé. Necháme vychladnout. Ozdobíme opraženými mandlovými lupínky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2...
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...

RECEPTY