Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jablečný trifle s karamelem

SUROVINY

asi 200g perníku a 8 lžic rumu nebo brandy (pro děti čaj)

Vrstva jablková
4 středně velká jablka
3 lžíce citronové šťávy
4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
špetka muškátového oříšku
2 vrchovaté lžičky mleté skořice
asi 1 cm másla

Vrstva karamelová:
10 lžic krupicového cukru
voda na zalití cukru
200 ml smetany ke šlehání
4 lžíce rumu nebo brandy

Vrstva krémová:
2 mascarpone (500g)
1 smetana ke šlehání (250 ml)
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru

POSTUP

Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem.

Vrstva jablková:

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kousky asi 1,5 cm. Vložte do hrnce, přidejte citronovou šťávu, cukr, muškátový oříšek a máslo. Jablka povařte, ale nerozvařte.

Dejte vychladit.

Vrstva karamelová:

Cukr dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byl cukr celý mokrý a vařte na mírném ohni, až se rozpustí a začne karamelizovat. Když je cukr zlatý přilejete smetanu, ale velice opatrně, mohl by vybublat a opařit Vás. Vařte tak dlouho až se karamel celý rozpustí. Dejte vychladit.

Vrstva krémová

Mascarpone, šlehačku a cukr našleháte do zhoustnutí.

Dokončení:

Do poháru dávejte krém, navlhčený perník, jablka a karamel. Vrstvy zopakujte.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...
Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě...
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc. Připravíme...

RECEPTY