Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Těsto:
250g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
70g cukru
1 vejce
125g másla
Náplň:
100g sekaných či mletých mandlí
25g kokosové moučky
1 pomeranč
2 lžíce džemu pomerančového, meruňkové či jeřabinového
Poleva:
100g moučkového cukru
3 lžíce pomerančové šťávy
Mouku s kypřícím práškem, cukrem, máslem a vajíčkem zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme uležet alespoň 30 min.
Nastrouháme kůru z pomeranče a potom vymačkáme všechnu šťávu. 3 lžíce šťávy si odebereme na polevu. Mandle nasekáme či umeleme, přisypeme kokos, kůru z pomeranče a nalijeme šťávu z pomeranče. Kdyby se nám masa moc sypala, můžeme použít pomerančový džus, či trochu čaje. Pozor ale nesmí to být řídké! (viz foto)
Z těsta rozválíme 2 placky o tloušťce cca 2 mm. Jednu přendáme na plech, pomažeme tence džemem a rozprostřeme náplň. Přiklopíme druhou plackou a dáme péci na 200°C cca 15 – 20 min.
Vyndáme a teplé nakrájíme.
Na polevu smícháme cukr a pomerančovou šťávu do hladka. Polevu natřeme na vychlazené cukroví. Můžeme ozdobit dle své fantazie.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved