Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 stroužky strouhaného česneku
2 lžíce oloupaného strohaného zázvoru
3 malé cibulky, oloupané a jemně nakrájené (možno i nastrouhat)
stonky čerstvého koriandru najemno nakrájené – svazeček
strouhaná kůra z 1⁄2 limety nebo citronu
1 malá červená chilli paprička
špetka kurkumy, sušeného zázvoru, bílého pepře, mořské soli
3 lžíce oleje
100 g hovězího zadního nakrájeného na tenké proužky
1000 ml kokosového mléka
750 ml hovězího vývaru
2-3 lžíce citronové nebo limetové šťávy
2 kousky citronové trávy
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
200 g špenátových listů
Česnek, zázvor, cibulky, stonky koriandru, kůru, papričku a vše koření rozmíchejte se 2 lžícemi oleje na pastu. Do hrnce nalijte zbylou 1 lžíci oleje a pastu na ni orestujte. Přidejte maso 3 minuty opékejte. Přilijte mléko a vývar. Přidejte citronovou trávu, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku. Vařte dokud nebude maso měkké, asi 1⁄2 hodiny. Vyndejte citronovou trávu a do vypnuté polévky vhoďte špenát.
Ihned podávejte.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved