Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

SUROVINY

2 stroužky strouhaného česneku
2 lžíce oloupaného strohaného zázvoru
3 malé cibulky, oloupané a jemně nakrájené (možno i nastrouhat)
stonky čerstvého koriandru najemno nakrájené – svazeček
strouhaná kůra z 1⁄2 limety nebo citronu
1 malá červená chilli paprička
špetka kurkumy, sušeného zázvoru, bílého pepře, mořské soli
3 lžíce oleje
100 g hovězího zadního nakrájeného na tenké proužky
1000 ml kokosového mléka
750 ml hovězího vývaru
2-3 lžíce citronové nebo limetové šťávy
2 kousky citronové trávy
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
200 g špenátových listů

POSTUP

Česnek, zázvor, cibulky, stonky koriandru, kůru, papričku a vše koření rozmíchejte se 2 lžícemi oleje na pastu. Do hrnce nalijte zbylou 1 lžíci oleje a pastu na ni orestujte. Přidejte maso 3 minuty opékejte. Přilijte mléko a vývar. Přidejte citronovou trávu, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku. Vařte dokud nebude maso měkké, asi 1⁄2 hodiny. Vyndejte citronovou trávu a do vypnuté polévky vhoďte špenát.

Ihned podávejte.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mističky dáme všechno koření a kávu. Větší granule kávy trochu rozmačkáme. Promícháme. Maso obalíme ve směsi koření. Necháme odležet i...
1 palici česneku rozkrojíme celou na půl (foto). Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

RECEPTY