Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Jídla z jednoho hrnce či plechu jsou prostě boží, jak na vaření, tak na chuť. A ještě ušetří čas třeba na pečení cukroví. Trouba hezky rozpálená tak šup, šup zadělat nějaké dobré těsto, a že jich na mém blogu najdete.
4 krůtí stehna (ty menší)
50g slaniny
100g másla
sůl, pepř
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1 hřebíček
1 celá skořice
100ml bílého vína nebo vody
3 menší cibule
3 mrkve
1 – 2 fenykly
8 brambor
2 pomeranče
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka.
Zbytkem másla vymažeme pekáč. Stehna osolíme, opepříme a dáme do velkého pekáče či na plech. Přihodíme koření pepř, bobkový list, jalovec, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou či vínem. Přiklopíme nebo zabalíme alobalem. Dáme péct na 200 – 220°C asi na ½ až ¾ hodiny, aby maso bylo již poloměkké.
Zeleninu- cibuli, mrkev, fenykl a brambory očistíme, nakrájíme na osminky, nebo nějaké klínky. Vše přihodíme k masu a pečeme ještě přiklopené asi ½ hodiny. Můžeme během pečení zkontrolovat, pokud se nám víno vyvařilo, přilejeme, ale podle zkušeností to není potřeba.
Pomeranče okrájíme a vykrájíme filetky. Šťávu zachytíme. Když je vše měkké, přihodíme pomeranče, přilejeme šťávu a odkryté dopečeme třeba pod grilem, aby maso získalo kůrčičku.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved