Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krůtí stehna se zeleninou a pomerančem

Jídla z jednoho hrnce či plechu jsou prostě boží, jak na vaření, tak na chuť. A ještě ušetří čas třeba na pečení cukroví. Trouba hezky rozpálená tak šup, šup zadělat nějaké dobré těsto, a že jich na mém blogu najdete.

SUROVINY

4 krůtí stehna (ty menší)
50g slaniny
100g másla
sůl, pepř
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1 hřebíček
1 celá skořice
100ml bílého vína nebo vody
3 menší cibule
3 mrkve
1 – 2 fenykly
8 brambor
2 pomeranče

Shrnutí

POSTUP

Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka.

Zbytkem másla vymažeme pekáč. Stehna osolíme, opepříme a dáme do velkého pekáče či na plech. Přihodíme koření pepř, bobkový list, jalovec, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou či vínem. Přiklopíme nebo zabalíme alobalem. Dáme péct na 200 – 220°C asi na ½ až ¾ hodiny, aby maso bylo již poloměkké.

Zeleninu- cibuli, mrkev, fenykl a brambory očistíme, nakrájíme na osminky, nebo nějaké klínky. Vše přihodíme k masu a pečeme ještě přiklopené asi ½ hodiny. Můžeme během pečení zkontrolovat, pokud se nám víno vyvařilo, přilejeme, ale podle zkušeností to není potřeba.

Pomeranče okrájíme a vykrájíme filetky. Šťávu zachytíme. Když je vše měkké, přihodíme pomeranče, přilejeme šťávu a odkryté dopečeme třeba pod grilem, aby maso získalo kůrčičku.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....
Šalotku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a hlívu na kousky. Na máslo hodíme šalotku, česnek. Orestujeme a přihodíme houby....
Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce. Na...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku prosejeme na vál, přidáme žloutky a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme...
S přípravou téhle buchty určitě rády pomohou vaše děti. Všechny ingredience na těsto zpracujeme buď v míse, nebo na vále,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x