Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Marcipánové řezy

SUROVINY

85g másla
2 sáčky vanilkového cukru
50g cukru moučka
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
150g hladké mouky
100g meruňkové zavařeniny
200g pravého marcipánu
rum či čaj na potření
zdobení

POSTUP

Na těsto zpracujeme máslo, oba cukry, vejce a mouku s práškem do pečiva.
Necháme odpočinout v chladničce nejméně 1 hodinu.

Vychladlé těsto rozválíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 10 min při 200°C. upečený korpus necháme vychladnout.

Potom ho potřeme pikantnější zavařeninou. Marcipán rozválíme a položíme na džem.

Můžeme nakrájet na požadované tvary, ale lze i vykrájet formičkou.

Řezy potřeme rumem a ozdobíme nějakým zdobením či posypeme hrubším cukrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou...
Nejdříve si připravíme z odřezků chřestu, brambor a vody vývar. Nezapomeňte přihodit konce od nového chřestu. Vaříme asi 30 – 45 min....

RECEPTY