Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bramborová kaše (základní)

SUROVINY

900 g – 1 kg brambor (650g brambor okrájených)
200 ml plnotučného mléka (může být i smetana)
1 vrchovatá lžička soli

POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do měkké. Mléko nebo smetanu ohřejeme. Brambory scedíme. Buď je prolisujeme, nebo šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme teplé mléko a kaši našleháme. Ochutnáme, když tak přisolíme.

Pozor: Hlavně nepoužívejte tyčový mixér, stane se vám z toho lepidlo. (Vždyť kousky brambor jsou v kaši takové sexy retro.)

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Na vále uděláme do mouky důlek. Do něho vyklepneme vejce a pomalu přiléváme vodu. Vidličkou pomalu...
Do mísy nasypeme kuskus, zalijeme vařící vodou. Přiklopíme. Necháme asi 10 min stát, dokud nevstřebá všechnu...
Čokoládovou omáčku vaříme stejně jako pudink. Část studené vody necháme na rozmíchání škrobu nebo pudinku....
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.) Na sádle...
Červené víno svaříme s kořením, necháme zchladnout. (Já koření trochu v hmoždíři rozmáčknu, aby potom lépe vonělo) Špek nakrájíme na klínky. Kuře...
Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku...

RECEPTY