Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bramborová kaše (základní)

SUROVINY

900 g – 1 kg brambor (650g brambor okrájených)
200 ml plnotučného mléka (může být i smetana)
1 vrchovatá lžička soli

POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do měkké. Mléko nebo smetanu ohřejeme. Brambory scedíme. Buď je prolisujeme, nebo šťouchadlem rozmačkáme. Přilijeme teplé mléko a kaši našleháme. Ochutnáme, když tak přisolíme.

Pozor: Hlavně nepoužívejte tyčový mixér, stane se vám z toho lepidlo. (Vždyť kousky brambor jsou v kaši takové sexy retro.)

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička. Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé....
Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do...
Na rozpálený kastrůlek dáme máslo nebo sádlo a necháme rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme na mírném plameni,...
Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi 2l). Přivede k varu. Zprudka necháme asi 10 min vařit...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...

RECEPTY