Nudle s mákem na třešňové omáčce

SUROVINY:

nudle (široké) – viz „jak na to“
špetka soli
máslo (rozpuštěné, na přelití)

Omáčka:
500 g třešní
60ml vody na podlití
2 lžíce cukru
40ml rumu
2 lžičky škrobu kukuřičného nebo bramborového

mletý mák (na posypání)
cukr moučkový (na posypání, nemusí být)

POSTUP:

Vyrobíme nudle dle návodu „jak na to“.

Vypeckované třešně dáme do hrnce a podlijeme vodou. Dusíme asi 10 – 20 min. Přidáme cukr. V rumu rozděláme škrob a přilijeme do třešní. Povaříme minimálně 2 min.

Mezi tím dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vložíme široké nudle a vaříme je asi 8 – 10 minut. Vařené nudle slijeme, necháme dobře odkapat a rozdělíme je na talíře. Přelijeme je rozmačkanými třešněmi s cukrem, posypeme mletým mákem a případně ještě posypeme moučkovým cukrem.

Každou porci doplníme několika třešněmi, vše můžeme přelit rozehřátým máslem. Ihned podáváme.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK