Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Nudle s mákem na třešňové omáčce

SUROVINY

nudle (široké) – viz „jak na to“
špetka soli
máslo (rozpuštěné, na přelití)

Omáčka:
500 g třešní
60ml vody na podlití
2 lžíce cukru
40ml rumu
2 lžičky škrobu kukuřičného nebo bramborového

mletý mák (na posypání)
cukr moučkový (na posypání, nemusí být)

POSTUP

Vyrobíme nudle dle návodu „jak na to“.

Vypeckované třešně dáme do hrnce a podlijeme vodou. Dusíme asi 10 – 20 min. Přidáme cukr. V rumu rozděláme škrob a přilijeme do třešní. Povaříme minimálně 2 min.

Mezi tím dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vložíme široké nudle a vaříme je asi 8 – 10 minut. Vařené nudle slijeme, necháme dobře odkapat a rozdělíme je na talíře. Přelijeme je rozmačkanými třešněmi s cukrem, posypeme mletým mákem a případně ještě posypeme moučkovým cukrem.

Každou porci doplníme několika třešněmi, vše můžeme přelit rozehřátým máslem. Ihned podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit. Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt. Do skleniček...

RECEPTY