(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 hrnek polohrubé mouky
2/3 hrnku mletých vlašských ořechů
1 ½ lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
Čokoláda:
100g čokolády
100ml smetany ke šlehání
200g opražených posekaných ořechů
Oříškový krém:
150ml smetany ke šlehání
50g bílé čokolády
2/3 hrnku namletých oříšků
125g mascarpone
Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C.
Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Přidáme olej. Vše řádně zamícháme. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme těsto. Dáme péci na 15 – 18 min do předehřáté trouby. Upečené necháme chvilinku vychladnout ve formě, a potom vyndáme na mřížku.
Čokoláda:
Smetanu ohřejeme a čokoládu v ní rozpustíme. Vršky upečených muffinek omočíme v čokoládě a v oříškách. Necháme zatuhnout. Ozdobíme oříškovým krémem.
Oříškový krém:
Smetanu ohřejeme, přisypeme oříšky a společně zahřejeme 1 min. Stáhneme z kamen a přidáme nasekanou bílou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme přes noc vychladit. Druhý den k vychlazené směsi přidáme mascarpone a vše vyšleháme do hustého krému. Krém si přendáme do sáčku se zdobící trubičkou a nastříkáme na muffinky. Ozdobíme dle fantazie.
PS: Krém jsem polila opatrně čokoládou a ozdobila kuličkami, které jsem vyrobila ze zbytků piškotové buchty, másla, kakaa a kapkou rumu, obalila v čokoládě a v nasekaných oříšcích.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved