Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Jednou si zase uděláme něco zdravého k vínu či pivu a ještě k tomu bezlepkového.
250ml mléka
250ml vody
plátek másla (50g)
120g polenty
Sůl, pepř
Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme. Plech buď pomažeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem a kaši na něj rovnoměrně rozetřeme asi na výšku 1 cm. Necháme vychladit. Nakrájíme na požadované tvary.
Dáme na gril a po obou stranách opečeme. Nebo dáme na plech pod gril, potom obrátíme a posypeme ještě slaninou a opět ogrilujeme.
Můžeme podávat jen tak k vínu či pivu anebo jako přílohu.
PS: Polentu můžeme ochutit česnekem, chilli či různými bylinkami.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved