Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jednou si zase uděláme něco zdravého k vínu či pivu a ještě k tomu bezlepkového.

SUROVINY

250ml mléka
250ml vody
plátek másla (50g)
120g polenty
Sůl, pepř

POSTUP

Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme. Plech buď pomažeme olejem, nebo vyložíme pečícím papírem a kaši na něj rovnoměrně rozetřeme asi na výšku 1 cm. Necháme vychladit. Nakrájíme na požadované tvary.

Dáme na gril a po obou stranách opečeme. Nebo dáme na plech pod gril, potom obrátíme a posypeme ještě slaninou a opět ogrilujeme.

Můžeme podávat jen tak k vínu či pivu anebo jako přílohu.

PS: Polentu můžeme ochutit česnekem, chilli či různými bylinkami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce. Naporcované kuře dáme do pekáčku...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme s mákem, solí...
Opařené, vykuchané a dobře uvnitř i zevně umyté nasolené kuře dáme na pekáč prsičkama dolů. Do něho dáme očištěný kořen...

RECEPTY