Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s rajčaty a olivami

Léto a italská kuchyně, to prostě patří k sobě. Nemyslíte?

SUROVINY

400 – 500g těstovin
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
4 filety ančoviček
špetka chilli
4 – 5 velkých rajčat
asi 4 lžíce černých oliv
sůl, pepř

1 plátek toustového chleba
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného parmazánu

Shrnutí

POSTUP

Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a rajčata. Prohřejeme. Přihodíme olivy pokrájené na půl. Osolíme, opepříme.

Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu al dente. Uvařené vhodíme do směsi a promícháme.

Z toustového chleba si připravíme strouhanku, kterou orestujeme na olivovém oleji. Odstavíme a do teplé vhodíme parmazán.

Každou porci touto parmazánovou strouhankou posypeme. Nevynechávejte posypku, je to ta správná tečka nakonec.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Avokádo vypeckujeme, dužinu vydlabeme a dáme do mixeru, přidáme česnek, limetovou šťávu, hrášek a vše rozmixujeme. Osolíme. Podáváme na toustech,...
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na...
Všechny suroviny na koláč zamícháme. Rozetřeme na plech, posypeme borůvkami a drobenkou. Upečeme. Tomuto koláči říkám „chalupářský“. Nejvíce ho peču...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, koření, prášek do pečiva, změklé máslo, mléko, žloutek a vše zpracujeme na hladké těsto....
Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x