Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 květák
1 l vody
sůl, bílý pepř
100 ml smetany
muškátový oříšek
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme. Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova. Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.
PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved